Item type |
紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2018-05-21 |
タイトル |
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タイトル |
小豆 Vigna angularis の食品機能と料理の試作 |
タイトル |
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タイトル |
Food Functionality of Adzuki bean Vigna angularis and the Development Cooking |
言語 |
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言語 |
jpn |
キーワード |
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主題 |
小豆, 食品機能, 小豆料理の開発, adzuki bean, food functionality, adzuki beans cooking development |
著者 |
谷口(山田), 亜樹子
佐藤, 祐子
Yamada Taniguchi, Akiko
Sato, Yuko
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抄録 |
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内容記述 |
小豆の一般成分の測定、抗酸化活性および小豆料理の検討を行った。小亘の水分は13.7%、たんぱく質は21.0%、脂質は2.3%、炭水化物は59.7%、灰分は約3.3%であった。小豆はミネラルが豊富で栄養価の高い食品であり、さらに、食物繊維も多い食材であった。小豆は食物繊維の他、抗酸化作用があり、食品機能性が高かった。小豆の簡単な料理を考案した。 |
抄録(英) |
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The author measured the main components, including antioxidants, of Adzuki beans (Vigna angularis). The water, protein, lipid, carbohydrate, and ash contents were approximate1y 13.7%, 21.0%, 2.3%, 59.7%, and 3.3%, respectively. Adzuki beans had high nutritive value. They also provide antioxidants, dietary fiber, and high food functionality. The author describes simple dishes containing Adzuki beans. |
書誌情報 |
ja : 鎌倉女子大学紀要
en : The journal of Kamakura Women's University
巻 25,
p. 175-179,
発行日 2018-01-31
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出版者 |
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出版者 |
鎌倉女子大学 |
ISSN |
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収録物識別子タイプ |
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収録物識別子 |
9199780 |
書誌レコードID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN10434900 |