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小売段階における寿司製品の消費期限について
https://doi.org/10.18990/00000309
https://doi.org/10.18990/00000309b12114c6-ff24-4937-b017-d1dbe4b7965f
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||
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公開日 | 2017-05-30 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 小売段階における寿司製品の消費期限について | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | A consumption time limit of sushi in a retail stage | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | 消費期限 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | 寿司製品 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | 温度管理 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | 微生物学的調査 | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | consumption time limit | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | sushi of a retail stage | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | controlled storage temperature | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | microbiological investigation | |||||||||
雑誌書誌ID | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AN10434900 | |||||||||
著者 |
吉田, 啓子
× 吉田, 啓子
× Yoshida, Keiko
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抄録(日) | ||||||||||
内容記述 | 寿司製品は持ち帰り商品として人気があるが、品質および安全性の確保が難しい食品である。一方、それら寿司製品の消費期限は、経験に基づき設定している場合が多く、実態に合わせた科学的根拠のある期限設定が望まれる。そこで、データの蓄積を目的に、29種の寿司製品を対象にして異なる保存温度における微生物学的動態を調査した。その結果、微生物学的品質は、原材料の取り扱いと購入後の保存温度に影響を受け、製品個々の実態に合わせた期限設定が必要であることが認められた。 | |||||||||
抄録(英) | ||||||||||
内容記述 | Sushi is popular as take-out food, but quality control is difficult. On the other hand, setting of a consumption time limit of the sushi is experiential, a time limit setting with scientific grounds is necessary. Therefore I tested 29 kinds of sushi and investigated the microbiological change at different storage temperatures. As a result, microbiological quality was affected by the number of the bacteria and the storage temperature after the purchase of food, and that setting individual storage temperature was necessary to determine the time limits. | |||||||||
書誌情報 |
鎌倉女子大学紀要 en : The journal of Kamakura Women's University 号 14, p. 79-87, 発行日 2007-03-31 |
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ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 09199780 |