WEKO3
アイテム
マイクロスケール法による野菜の廃棄部位からのデンプンの抽出実験
https://doi.org/10.18990/0002000023
https://doi.org/10.18990/00020000239168c7e9-181b-456a-9d5c-af3944345e3b
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||
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公開日 | 2024-11-28 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | マイクロスケール法による野菜の廃棄部位からのデンプンの抽出実験 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Extraction of Starch from Discarded Vegetable Parts Using the Microscale Method | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
主題 | キッチンサイエンス, マイクロスケール化学, デンプン, kitchen science, microscale chemistry, starch | |||||||||||||
著者 |
佐藤,陽子
× 佐藤,陽子
× 太田,尚孝
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著者(英) | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
著者(英) | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||
内容記述 | 本研究では、安価で安全な器具を用いて手軽に入手可能なじゃがいも(男爵)の少量の廃棄部位からデンプンを抽出する方法を検討した。結果として、ステーキナイフ、小型のすり鉢・すりこぎを用いてじゃがいも(男爵)の廃棄部位から肉眼で視認可能な量のデンプンを抽出することが可能であった。 | |||||||||||||
抄録(英) | ||||||||||||||
In this study, we examined a method to extract starch from a small amount of discarded parts of Baron potatoes that were readily available using inexpensive and safe equipment. As a result, it was possible to extract a quantity of starch visible to the naked eye from discarded parts of Baron potatoes using a steak knife and a small mortar and pestle. | ||||||||||||||
bibliographic_information |
ja : 鎌倉女子大学紀要 en : The Journal of Kamakura Women's University 巻 31, p. 115-119, 発行日 2024-01-31 |
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出版者 | ||||||||||||||
出版者 | 鎌倉女子大学 | |||||||||||||
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収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 9199780 | |||||||||||||
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収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AN10434900 |