WEKO3
アイテム
植物性ミルクを用いたフローズンデザートの特性
https://doi.org/10.18990/0002000022
https://doi.org/10.18990/0002000022364b0740-2429-4ebf-a2f7-725c2206639c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2024-11-28 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | 植物性ミルクを用いたフローズンデザートの特性 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | Characteristics of Plant Milk-Based Frozen Dessert | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
主題 | 植物性ミルク, フローズンデザート, 豆乳, アーモンドミルク, オーツミルク, アレルゲンフリー, Plant milk, Frozen dessert, Soybean milk, Almond milk, Oat milk, Allergen-free | |||||||||
著者 |
武藤,信吾
× 武藤,信吾
|
|||||||||
著者(英) | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
抄録 | ||||||||||
内容記述 | 植物性ミルクとして豆乳、アーモンドミルク、オーツミルク、増粘剤として片栗粉、コーンスターチを使用してフローズンデザートを作成し、オーバーラン、離水量の測定をして、その特性を検討した。豆乳と片栗粉の組み合わせがフローズンデザートとして適していると考えられた。卵および乳製品不使用のフローズンデザートとして植物性ミルクの活用方法について提案した。 | |||||||||
抄録(英) | ||||||||||
Frozen desserts were prepared using soy milk, almond milk, and oats milk as plant milks, and potato starch and cornstarch as thickeners. These characteristics were examined by measuring overrun and water release after thawing. The combination of soy milk and potato starch was considered suitable for allergen-free dessert. In this paper, we proposed that plant milk-based frozen dessert prepared by egg and dairy free products. | ||||||||||
bibliographic_information |
ja : 鎌倉女子大学紀要 en : The Journal of Kamakura Women's University 巻 31, p. 109-113, 発行日 2024-01-31 |
|||||||||
出版者 | ||||||||||
出版者 | 鎌倉女子大学 | |||||||||
item_10002_source_id_9 | ||||||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||||||
収録物識別子 | 9199780 | |||||||||
item_10002_source_id_11 | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AN10434900 |